carolinahallen.blogg.se

Försäkringskassan nödvändigt ont just nu...

Allmänt Permalink0
Dagens försäkringskassan är inte mycket att hurra för kan jag lova.
 
Varje dag nu i snart en månad har jag ringt och ringt för att få koll på vad dom håller på med.
Jag är sjukskriven till den sista februari (kommer bli längre) och det har de läkarintyg på. Men nu vet jag inte vad de håller på med, och ska jag vara ärlig så tror jag inte att dom själva vet vad dom håller på med!
 
Jag fick inte ut den ersättning jag är berättigad den 27/1, utan jag fick ut för december månad bara, det saknas alltså 20 dagar i januari på den utbetalningen, vilket är väldigt mycket pengar! I alla fall om man går hemma och är sjukskriven!
 
Har efter flertal samtal och timmar i kö, fått veta att de är olika tekniska fel och att de har gjort en utbetalning. En utbetalning från försäkringskassan ska ta 2-3 dagar innan pengarna är på kontot! 
Men det har tagit nästan en månad och det har fortfarande inte kommit in några pengar på kontot. Och det sista beskedet jag har från FK är att en utbetalning gjordes i onsdags och om den gjordes i onsdags så borde pengarna sitta på mitt konto senast i måndags. Men gör dom det? Hmm... Nej det gör dom inte! Jag ringer och jag ringer, får prata med den ena efter den andra och alla säger olika saker hit och dit. 
Vem ska man tro på och vem ska man lyssna på? Jag har i alla fall ingen aning om vem jag ska lyssna på. Har nyss fått pratat med enhetschefen på försäkringskassan och jag kan säga att jag är glad att hon ringde tillbaka till mej efter att jag lämnat ett meddelande. Då hon i fredags inte ringde tillbaka.
 
Hon hade varit i kontakt med vårdcentralen för att kolla så allt stämde med sjukintyget osv... Och ja det stämmer, jag försöker inte lura FK på pengar, för det är inte värt det, det är bättre att jobba och få ut full lön än att gå på ersättning. Men som det är just nu, så kan jag inte jobba pga huvudvärken och att jag inte har någon känsel i kroppen, vilket gör allt mycket svårare. 
 
För några dagar sedan så pratade jag med en handläggare på FK som sa att det är ju tur att du bara går hemma och är LEDIG! Så att du kan sitta och ringa runt till alla för att få svar och veta vart du ska vända dej.
Men jag är ju inte LEDIG, jag är sjukskriven och det är inte samma sak skulle jag säga! Jag skulle gärna vilja jobba istället för att vara hemma och inte göra något.
Jag skulle vilja hitta en läkare som kunde hjälpa mej så jag fick bort min huvudvärk, och gjorde så att jag fick tillbaka min känsel i kroppen, så att jag slipper ringa till FK var och varannan dag. Jag kan lova dej att det tär på en att behöva sitta i telefon kö och få prata med nya handläggare varje gång.
 
Jag fick också veta här om dagen att jag fått en ny handläggare som jag inte visste om. Utan jag har gått och varit irriterad på att den handläggare jag trodde jag haft inte ringt upp eller svarat när jag ringer. Men där fick jag förklaringen, jag har inte henne kvar, utan jag har en helt ny handläggare. En handläggare jag inte alls har haft kontakt med eller ens vet vem personen är. Jag har inte ens ett telefon nummer till just henne så att jag kan ringa henne. Men nu har jag fått enhetschefen att "skälla" ut personalen att de inte meddelat mej om vem min nya handläggare är osv. 
Sedan berättar enhetschefen att det hände något i samband med att jag bytte handläggare som gör att det kan strula till det med utbetalningen då den nya handläggaren inte har fått all information eller liknande. Men jag tycker att det ska inte jag behöva bli lidande för utan jag ska få ut min ersättning och man kan börja diskutera problemen/problemet efter åt. 
 
Som jag även sa till enhetschenef, det är så många ute i Sverige som lurar FK på pengar, och då inte små pengar utan miljonbelopp. Och jag ringer in och tjafsar om mina små pengar, som jag vill ha ut för att kunna klara månaden. Det är min fulla rätt då man gärna betalar skatt. Men jag tror tyvärr inte att man ska vara så ärlig som jag är i detta läge. FK har svart på vitt att sjukintyg till den sista februari finns, men ändå ska man hålla på och tjafsa och strula med utbetalningen.
Folk säger att du ska kunna vara frisk för att orka med att vara sjuk, så det gäller inte bara sjukvården utan det mesta inom det statliga skiten.
 
 
 
Till top