carolinahallen.blogg.se

Försäkringskassan nödvändigt ont just nu...

Allmänt Permalink0
Dagens försäkringskassan är inte mycket att hurra för kan jag lova.
 
Varje dag nu i snart en månad har jag ringt och ringt för att få koll på vad dom håller på med.
Jag är sjukskriven till den sista februari (kommer bli längre) och det har de läkarintyg på. Men nu vet jag inte vad de håller på med, och ska jag vara ärlig så tror jag inte att dom själva vet vad dom håller på med!
 
Jag fick inte ut den ersättning jag är berättigad den 27/1, utan jag fick ut för december månad bara, det saknas alltså 20 dagar i januari på den utbetalningen, vilket är väldigt mycket pengar! I alla fall om man går hemma och är sjukskriven!
 
Har efter flertal samtal och timmar i kö, fått veta att de är olika tekniska fel och att de har gjort en utbetalning. En utbetalning från försäkringskassan ska ta 2-3 dagar innan pengarna är på kontot! 
Men det har tagit nästan en månad och det har fortfarande inte kommit in några pengar på kontot. Och det sista beskedet jag har från FK är att en utbetalning gjordes i onsdags och om den gjordes i onsdags så borde pengarna sitta på mitt konto senast i måndags. Men gör dom det? Hmm... Nej det gör dom inte! Jag ringer och jag ringer, får prata med den ena efter den andra och alla säger olika saker hit och dit. 
Vem ska man tro på och vem ska man lyssna på? Jag har i alla fall ingen aning om vem jag ska lyssna på. Har nyss fått pratat med enhetschefen på försäkringskassan och jag kan säga att jag är glad att hon ringde tillbaka till mej efter att jag lämnat ett meddelande. Då hon i fredags inte ringde tillbaka.
 
Hon hade varit i kontakt med vårdcentralen för att kolla så allt stämde med sjukintyget osv... Och ja det stämmer, jag försöker inte lura FK på pengar, för det är inte värt det, det är bättre att jobba och få ut full lön än att gå på ersättning. Men som det är just nu, så kan jag inte jobba pga huvudvärken och att jag inte har någon känsel i kroppen, vilket gör allt mycket svårare. 
 
För några dagar sedan så pratade jag med en handläggare på FK som sa att det är ju tur att du bara går hemma och är LEDIG! Så att du kan sitta och ringa runt till alla för att få svar och veta vart du ska vända dej.
Men jag är ju inte LEDIG, jag är sjukskriven och det är inte samma sak skulle jag säga! Jag skulle gärna vilja jobba istället för att vara hemma och inte göra något.
Jag skulle vilja hitta en läkare som kunde hjälpa mej så jag fick bort min huvudvärk, och gjorde så att jag fick tillbaka min känsel i kroppen, så att jag slipper ringa till FK var och varannan dag. Jag kan lova dej att det tär på en att behöva sitta i telefon kö och få prata med nya handläggare varje gång.
 
Jag fick också veta här om dagen att jag fått en ny handläggare som jag inte visste om. Utan jag har gått och varit irriterad på att den handläggare jag trodde jag haft inte ringt upp eller svarat när jag ringer. Men där fick jag förklaringen, jag har inte henne kvar, utan jag har en helt ny handläggare. En handläggare jag inte alls har haft kontakt med eller ens vet vem personen är. Jag har inte ens ett telefon nummer till just henne så att jag kan ringa henne. Men nu har jag fått enhetschefen att "skälla" ut personalen att de inte meddelat mej om vem min nya handläggare är osv. 
Sedan berättar enhetschefen att det hände något i samband med att jag bytte handläggare som gör att det kan strula till det med utbetalningen då den nya handläggaren inte har fått all information eller liknande. Men jag tycker att det ska inte jag behöva bli lidande för utan jag ska få ut min ersättning och man kan börja diskutera problemen/problemet efter åt. 
 
Som jag även sa till enhetschenef, det är så många ute i Sverige som lurar FK på pengar, och då inte små pengar utan miljonbelopp. Och jag ringer in och tjafsar om mina små pengar, som jag vill ha ut för att kunna klara månaden. Det är min fulla rätt då man gärna betalar skatt. Men jag tror tyvärr inte att man ska vara så ärlig som jag är i detta läge. FK har svart på vitt att sjukintyg till den sista februari finns, men ändå ska man hålla på och tjafsa och strula med utbetalningen.
Folk säger att du ska kunna vara frisk för att orka med att vara sjuk, så det gäller inte bara sjukvården utan det mesta inom det statliga skiten.
 
 
 

Huset

Huset Permalink1
 
 
Tänkte slänga in ett litet inlägg om Huset.
Började att visa när vi höll på ute i sommras och nu är det ju vintertid så nu håller man på inomhus:)
 
Projekten nu är att fixa iordning trappen och måla den vit och trappstegen i någon färg.
Sedan är det att lägga in ett nnytt golv i hallen, och att lägga in värmegolv.
 
Just nu ser det ut som en byggplats här hemma, inget golv, man går på golvskivorna och just nu har vi inget golv när man kommer in genom dörren. Utan där är det just för tillfället bara isolering.
 
 Så här ser det ut just nu:)  Johan och Svärfar fixar:)

Sök till akuten om det blir värre....

Allmänt Permalink0
Nä om man skulle ta och vara lite negativ igen då.
De flesta inläggen här på bloggen handlar om min "mystiska" sjukdomsbild jag har fått.
 
Och vill  man inte läsa det så behöver man inte:)
Det har inte varit jätte mycket positivt den senaste tiden förutom resan för två veckor sedan,
 
Men vi tar det från början.
Det hela började med att den 24/1-14 åkte jag på ett besök till psykiatrin för att träffa en Överläkare på psykiatrin för att neurologen jag träffade i Nyköping konstaterade att detta är psykiskt och inte något annat.
 
Träffar överläkaren och pratar med henne i cirka en timme, och hon konstaterar att detta är inte psykiskt utan att det är något mekaniskt nerv fel i kroppen. Att något sitter i kläm i nacken och bröstryggen.
 
Efter besöket där så kontaktade jag min husläkare för att få en remiss till en neurolog, men det har jag skrivit i om ett inlägg lite tidigare.
 
Nu är det så att allt har blivit ännu värre och jag vet inte vad jag ska ta mej till längre. Har vid ett flertal tillfällen försökt nå min husläkare eller någon annan läkare för att få hjälp. Men det finns inga tider, alla är så fullbokade osv. men jag kunde få en telefon tid, ja det var lika braa att ta den telefontiden för att få någon hjälp.
 
Innan jag och älsklingen åkte på semester med tjejerna så fick jag hem ett papper från patientnämnden med ett svar på det ärende jag har där. Där skriver läkaren som svarat på mitt klagomål att om allt blir värre så ska jag söka till akuten om det är så att jag är orolig eller något annat. 
Sista besöket med den läkaren var i höstas, och han kunde bara säga att det var psykiskt, inte hjälpa mej på annat sätt.
Sedan det besöket har jag sökt till akuten i huddinge 3 gånger och jag har sökt till akuten i nyköping 3 gånger, utan att det hänt något. Alla säger likadant, att det är något neurologiskt fel i korppen som man kanske inte ser på en MR undersökning.
 
I torsdags vart allt ännu värre, på kvällen kunde jag verken stå eller sitta upp pga att huvudvärken hade blivit värre än någonsin.
Det var en tryckande smärta i hela huvudet och pga smärtan kräktes jag, tog en tablett jag fått utskriven om det skule kunna vara migrän. Men det fungerade inte alls. Sedan den 13/2-14 har denna huvudvärk suttit i, och kräkningarna sitter också i, men inte alls lika mycket utan de kan komma någon gång bara. I tisdags den 18/2-14 när jag och älsklingen satt och åt frukost svartnade det helt plötsligt framför ögonen och det kom silverprickar framför ögonen, det tog några sekunder, sen var det dags att springa till toaletten för att kräkas pga smärtan.
Ringde till VC för att se vad det kan vara och vad de tycker att jag ska göra.
De på VC säger att vi kan inte göra något här utan du får söka dej till akuten för att få hjälp. De sa också att det kunde vara början till hjärnhinneinflamation.
Vi avaktade en stund och åkte ner till Gnesta friskvård för att göra en behandling och med råd av han jag har där så fanns det inget annat alternativ än att åka in till akuten. Men denna gång var Nyköpinglassarett inget alternativ utan nu var det dags att vänd sej till Eskilstuna sjukhus för att få hjälp.
 
Vi åker dit och det första vi får höra när vi kommer in för att skriva in oss är: "Det kommer att bli lång väntetid, det är många patienter." Det kändes som att jag itne fick söka dit:(
 
Men efter en timme kommer vi in och träffar en undersköterska som pratade med mej och kollade hur saker och ting låg till.
Det togs ett EKG och de sattes in en infart i armen på mej ifall jag skulle behöva ta mera prover än de hon redan tagit.
Efter att EKGt var färdigt fick jag och älsklingen sitta och vänta i en vänte hall, väldigt opersonligt och kallt att ligga i en korridor där det springer förbi människor hela tiden.
Men efter en stund kommer en sköterska som säger att de ska prioritera mej och att jag ska få en sal där de ska sätta ett typ av EKG för att kolla hur hjärtat slår och hur pulsen är och hur andningen är. (nu kan jag lova att tankarna snurrar runt och runt, då man inte gjrot det tidigare på mej).
Men vi fick ingen sal utan vi fick åka in i ett vänterrum och ligga lite mera privat.
På kopplad med massa olika slangar sitter jag där nu och väntar och väntar...
 
Efter 7 timmar och 45 minters väntan fick vi äntligen träffa en läkare.
Och denna gång en ärlig läkare som helt öppet och ärligt säger till oss att hon förstår att vi är oroliga och att man tappar tron på svensksjukvård. Hon säger även till oss att hon inte kan göra något, att hon kan inte kan hjälpa mej för ho har inte den kunskapen. (hon är den första läkaren på 8 månader som säger så till oss).
Hon ger oss olika råd och tips på vad vi kan söka men hon säger också att jag helt klart måste träffa en bra Neurolog, vilket de på VC och 1177 ochså säger.
 
Men det är inte så lätt att hitta en bra neurolg, tyvärr.
Men jag har en tid den 6/3-14 till en neurolg jag hoppas är bra och lyssnar på mej och tar de prover som behövs för att kolla allt. 
 
Så alla dom timmarna vi satt på akuten var för absolut ingenting, bortkastade timmar.
Jag fick inte ens en värktablett mot huvudvärken.
 
På onsdagen den 19/2-14 hade jag en telefontid med min husläkare, hon vart oroad att jag varit tvungen att uppsöka akuten igen. Och ävenn hon sa att de på VC inte kan göra något, att detta liggeer utanför deras ramar, det hade jag redan räknat ut. Jag nämnde även att jag ville göra ett TBE prov, då man inte tagit det ännu utan att man bara tagit Borrelia prover. Så efter att min husläkare läst och lyssnat på det läkaren sagt så gick hon med på att beställa ett TBE prov till mej, men jag kan lova dej, det satt väldigt långt inne att hon godkände det. För det är ju så, man får inte komma på saker själva utan det är läkaren som ska göra det.
 
Jag frågade också om en väldigt ovanlig sjukdom som heter Multifokal motorisk neuropati (MMN), menn det viste hon inte så mycket om så hon skulle kolla med sina kollegor och även skriva in Multifokal motorisk neuropati i remissen som är skickad till neurologen.
 
Jag har tappat alla förväntningar på allt vad läkare heter nu. Inget händer, jag är sämre och det är jobbigt att inget händer och att ingen vet va de ska göra.
 
Så jag kommer inte att söka till akuten någon mera gång!
 
Bjuder på en bild från akuten i tisdags!
 

Till top