carolinahallen.blogg.se

Gott Nytt År

Allmänt Permalink0
Gott Nytt År på er alla:)

Låt aldrig hoppet försvinna

Hälsa Permalink0
Man ska inte låta hoppet försvinna, för hoppet är det sista som sviker en.
Men just nu är hoppet väldigt långt bort, det är svårt att hålla hoppet uppe när man inte får hjälpen man vill ha, eller svar på de frågor man har.
Just nu sitter jag och väntar på att en läkare ska ringa mej för att svara på några frågor angående en remiss som skickades till honom den 18/9 från Huddinge sjukhus, det har snart gått tre månader och efter tre månader så är den remissen ogiltig.
Varför ringer man inte och meddelar att man fått in en remiss? Jag börjar tvivla väldigt mycket på den svenska sjukvården.
Förra veckan kontaktade jag vårdcentralen angående min sjukskrivning och om det kunde vara narkolepsi som jag lider av.
Men det jag fick till svar var att de måste forska vidare om det kan vara narkolepsi, och att sjukskrivningen har psykiatrin hand om nu.
Läkarna på vårdcentralen vill att ja ska till psykiatrin för att prata med en psykolog och få allt detta till att det är psykiskt. 
 
Men Kuratorn jag pratar med säger att detta är något annat, det är inte psykiskt, för hade det varit så allvarligt psykiskt som de säger så hade ja mått ännu sämre och inte alls orkat göra de saker jag gör, och jag hade kunnat somna.
 
Det är ingen som lyssnar, läkaren ringde alldeles nyss och det samtalet hade jag kunnat varit utan.
Angående remissen han fick den 18/9 så ansåg han att den inte behövdes utan att jag skulle vänta på ett samtal med psykiatrin, istället för att komma till Uppsala och träffa det funktionella teamet som de heter, där det finns läkare, sjukgymnaster,kuratorer och mycket annat för att få hjälp.
 
Jag ska alltså vänta nu tills jag får en tid på psykiatrin och gå dit för att konstatera att detta inte är psykiskt.
Ännu mera väntan på vad då? Ja vad väntar jag på? Att allt ska bli bra bara så där? 
 
Men jag får väl just nu leva med att bara sova max 30 minuter per natt och sedan ha en enorm huvudvärk och alla dessa blixtar framför ögonen:(

En vecka

Allmänt Permalink0
Ja det var snö på marken när vi landande men nu är det ingen snö alls.
Och det känns väldigt konstgt då vi i en vecka har haft strålande sol och värme:)
 
Veckan på Anfi har varit otroligt underbar, bodde jätte fint på Club Gran Anfi, vi delade lägenheten med Johans farmor, men det var inga problem alls då den är väldigt stor, två rum ed varsinna badrum och ett kök och vardagsrum:)
Tog inga bilder på hur det såg ut men det kommer i februari:)
 
Lördagen bestod mest av att resa, vi lämnade Björnlunda för att röra oss mot Arlanda vid kvart i sju på morgonen, vid kvart över nio var vi uppe på Arlanda och checkade in väskorn medans Johan parkerade bilen, det gick väldigt fort att checka in väskorna och Johans farmors rullator, pass kontrollen gick även den bra, dock fick jag gå igenom två gånger då jag var tvungen å ta av mina skor för de skulle kollas så man inte har något i klacken, men det gick bra:)
Väl inne efter säkerhetskontrollen var det dags för lite frukost, en god smörgås och färskpressad juice fick det bli för älsklingen och mej, gick snabbt in och kollade vad som fanns inne på taxfreen men hittade inget jag faastnade för.
Ställde oss i kön för att få gå ombord på planet:) Planet skulle ha lyft 11,05 men det lyfte 11,30 cirka.
Flyg resan ner var lite jobbig med mycket luftgropar vilket gjorde att det vart en hoppig flygtur.
 
Vi landade i Las Palmas 15,30 svensk tid, resan från flygplatsen till vårat hotell skulle ta cirka 45 minuter, men det tog otroligt lång tid innan vi fick våran buss som skulle ta oss till Anfi. Två timmar senare var vi på plats och det var dags att checka in och få nycklarna till lägenheten.
Vi fick lägenhet 203, vi tog hissen ner och gick in i lägenheten och började packa upp lite smått. Eftersom vi inte hade någon mat färdig eller hade handlat hem något så gick vi ut för att äta.
Det vart en tidig kväll för oss alla då det var en resedag.
 
Under veckan så gjorde vi mycket olika saker, vi var på en marknad i Arguineguin, vi tog en promenad till Puerto Rico och vi gick upp till berget som ligger en bit ifrån Anfi, första gången gick vi upp själva och andra gången tog vi med Johans farmor upp och gick runt hela berget, en liten promenad på 5 timmar i strålande sol:)
 
Det vart många timmar i solen för både mej och Johan men vi tog inget dopp i havet utan det får bli i februari.
 
 
 
Till top